French Touch ~ 5 let na scéně

French Touch ~ 5 let na scéně

Galerie

Koncert písecké kapely French Touch bude oslavou její 5 let trvající existence na hudební scéně. 3. února 2014 se prvně setkala čtveřice muzikantů na zkoušce v protiatomovém krytu. První lehce rozpačitá zkouška je neodradila a o dva měsíce později se k nim připojila i zpěvačka. Tak vznikla kompletní sestava kapely, která se nezměnila za celou dobu své existence.

Malý křest ohněm pro ně pak bylo jejich první vystoupení na punkovém festivalu Malčicefest v srpnu téhož roku. Kapela si vysloužila nečekaný aplaus od publika, očekávající tvrdý punk, nikoli francouzské šansony. Tento malý úspěch byl pro ně impulzem, že se vydali správným směrem.

Následně pak s každým rokem stoupal počet koncertů, ať už v mateřském Písku či Českých Budějovicích, Táboře, Strakonicích, Prachaticích, Plzni, Praze, či v nejbližších sousedních městech Protivíně či Milevsku

Aranže jsou inspirované originálem písní, kapela si je však upravuje podle svého a doplňuje improvizovanými sóly.

Všechny písně jsou nazpívány ve francouzštině, některé i do francouzštiny přetextované. Nástrojové složení kapely se blíží francouzskému šansonu (akordeon, kytara, kontrabas, bicí), doplněné o méně známé či netradiční nástroje – banjo, cabassu, triangl.

Stejně jako tomu bylo i v případě minulého koncertu v Trojici - využije kapela všech možností sálu a doplní hru u vybraných písní o trojické varhany. Tímto majestátním nástrojem posuneme tvorbu o kousek dál a přinese Vám jistě nevšední hudební zážitek.

Pokud se vše podaří, tak jako milý host kapely French Touch tentokrát vystoupí mladý houslista Stanislav Zemek z Prachatic, kterého můžete v Písku slyšet vystupovat s Rezistencí – kapelou písecké průmyslovky, kde studuje. Mimo to účinkuje často v různých hudebních projektech a je vítaným hostem mnoha kapel a orchestrů.

V Trojici nevystoupí kapela poprvé, již jsme ji zde mohli vidět a hlavně slyšet na začátku září 2017 a byl to velice podařený koncert.

Ladislav Kratochvíl - akordeon, bandoneon, (varhany)

Petr Horák - kytara

Romana Pekárková - zpěv, guiro, cabasa

Jaroslav Kulanda - kontrabas, banjo

Libor Monhart - bicí

Vstupné 100 Kč v předprodeji, na místě pak 120 Kč

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 6. září 2017

Informace o akci a jejím konání