Pásmo studentských filmů 3 / Filmový Písek 2023

Pásmo studentských filmů 3 / Filmový Písek 2023

Galerie

Projekce filmů filmových škol FAMO, SVOŠV a FAMU.

Všecko je v pořádku, brambory na řádku (14min)

Doly Turow na pohraničí Čech, Polska a Německa mají negativní vliv na životní prostředí a ztrácení pozemní vody v okolí. Po stížnosti Čech EU udělila pokutu 500.000EUR denně za provoz dolu Turow, dokud se problém nevyřeší. V Turowě a místní elektrárně ale pracují tisíce místních, kteří si nemají šanci najít jinde práci. To se týká i padesátileté Polky Terezy, která se rozhodla bojovat s českým nepřítelem v místní soutěži o nejlepší bramborový salát.

2027 (3min)

Příběh se odehrává v opuštěných, post-apokalyptických Českých Budějovicích. Ulicemi Budějovic projíždí malý robot a monitoruje živou hmotu, vegetaci. Tu však nemůže nalézt. Z Českých Budějovic se stala ruina. Trosky vypráví příběh, jak bylo toto město zničeno. Kroupy, potopy, vichřice, válka, nálet ufonů atd. Všechny tyto události uvedli město do zuboženého stavu. Robotovo hledání však nebylo zbytečné, jelikož našel poslední rostlinu na světě. V ruině našel malou rostoucí pampelišku. Robot, fascinován jeho nálezem, se pomalu ke květině přibližuje. Robot, který je vlastně sekačka, poseče poslední živou věc v tomto městě a s radostí odjede na průzkum další možné živě vegetace.

Jsme v tom spolu (22min)

Viki, Sára a Kiki se kamarádí odmalička, drží při sobě a jsou si pro sebe oporou v nepříznivém prostředí. Spojuje je naivita vlastní jejich věku a sen o tom, že konečně vypadnou z rodného města.

Pouze jedna z nich takovou šanci dostane, když ji vyberou do dalšího kola modelingového castingu. Dokáží se s tím vyrovnat? Snímek rekonstruuje posledních 24 hodin jejich společného života.

FACE (18min)

Délka akce: 57 minut
Rok výroby: 2023
Datum lokální premiéry: 7. říjen 2023
Datum světové premiéry: 7. říjen 2023

Informace o akci a jejím konání