Tříkrálový koncert ~ Od Bacha po Kainara

Tříkrálový koncert ~ Od Bacha po Kainara

Galerie

Večer hudby a poezie trochu jinak

Letošní 4. ročník Tříkrálového večera hudby a poezie bude poněkud v jiném duchu, plný zajímavých hostů z různých hudebních směrů, dojde krom klasické hudby samozřejmě i na poezii, překvapení prý nejsou vyloučena.

Úvodní blok varhanní hudby, kdy zazní díla např. J. S. Bacha nebo A. Guilmanta, bude patřit skutečnému mistrovi královského nástroje Aleši Noskovi, který v Trojici coby interpret není žádným nováčkem. Tento mimořádně talentovaný muzikant a pedagog působí jako regenschori a titulární varhaník katedrály sv. Bartoloměje v Plzni, vyučuje na Konzervatoři v Plzni a na ZUŠ J. S. Bacha v Dobřanech.

Milým zpestřením zajisté bude „rodinné muzicírování“ Michala Pavlíka se synem Mikešem. Tento absolvent Pražské konzervatoře vystoupí s nástrojem, který tam vystudoval, tedy s violoncellem, stejně jako jeho syn. Multiinstrumentalista Pavlík je známý i z působení na rockové a populární scéně - nedávno sám ukončil své letité působení v kapele Čechomor, z dřívější kariéry stačí zmínit kapelnictví ve Flopu Karla Zicha, jeho nezaměnitelné hudební stopy lze dohledat v nahrávkách skupin George & Beatovens Petra Nováka, SLS Leška Semelky, 5P Luboše Pospíšila, Motoru Jany Kratochvílové… V jejich podání dojde na barokního velikána Bacha, stejně jako novodobou klasiku z dílny Beatles.

Charismatický příbramský písničkář Petr Vašina je píseckým rovněž dobře známý - naposledy zde vystoupil v r. 2019 na benefičním koncertě s 2 Generations. Jeho křehká hudba a autorský repertoár budou logickým přechodem k závěru večera.

Finální kapelu 2 Generations dnes prakticky zastupuje její polovina, tedy Petr Hejna starší (v den koncertu slaví 65. narozeniny). Po zdravotním omezení zbytku tělesa, tedy jeho syna, v důsledku trojice prodělaných mrtvic, ho jako host doprovází hráč na klávesové Břetislav Bakala, který již po léta s kapelou spolupracoval. Je stálým členem bluesrockové skupiny Bluesand. Jako dalšího „hosta“ lze očekávat právě Petra mladšího, Petra Vašinu i fenomenálního Zdeňka Fišera - ten byl častým účastníkem společných jamů obou Petrů v Praze i učitelem Petra ml. Tentokrát 2 Generations vystoupí v komorní akustické unplugged verzi, ovšem doprovodná projekce nebude chybět.

Poetická složka večera, s tímto Tříkrálovým programem pevně spojena, bude v režii známého píseckého básníka, hudebního experta, textaře, moderátora a deklamátora Milana Prince. Tentokrát si, ač sám mimořádně plodný autor, zvolil poezii Josefa Kainara.


Vstupné: v předprodeji 110 Kč, na místě 130 Kč

Pořádá Centrum kultury města Písek

Datum lokální premiéry: 12. leden 2020

Informace o akci a jejím konání