Oslavy 777 let města Písku se ruší!

Oslavy 777 let města Písku se ruší!

Galerie

15.9./ Město Písek ruší kvůli zvyšujícímu se počtu případů pacientů s koronavirem oslavy 777 let města, které se měly konat 19. a 20. září. Rozhodl o tom krizový štáb na svém mimořádném jednání v úterý 15. září. Neuskuteční se program v Palackého sadech, na Kamenném mostě, ani v zahradě kulturního domu. Odkládá se i křest knihy 777 fotografií města Písku. „Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci jsme se po konzultaci s hygieniky rozhodli oslavy výročí města zrušit. Nechceme občany vystavit zvýšenému riziku nákazy,“ řekla starostka Eva Vanžurová.

Počet pacientů s koronavirem na Písecku se za poslední týden více než ztrojnásobil. Nárůst počtu pozitivně testovaných v okrese Písek je nejvyšší v celém Jihočeském kraji. Podle údajů Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje bylo v okrese Písek v pondělí 14. září k 18. hodině 77 lidí pozitivně testovaných na koronavirus, 7. září to bylo 23.

Písek patří k okresům, které jsou na semaforu Ministerstva zdravotnictví zatím v zelené barvě. Pokud by jej hygienici zařadili mezi oranžové, pak by zde začala platit přísnější opatření, která se týkají například omezení otvírací doby stravovacích zařízení či barů a povinná dezinfekce rukou před vstupem do budov.

Město Písek

Rok výroby: 2020

Informace o akci a jejím konání