Pan Halpern a pan Johnson ~ ZMĚNA ~ Dobrou noc, mami ~ Divadlo Ungelt |A|

Pan Halpern a pan Johnson ~ ZMĚNA ~ Dobrou noc, mami ~ Divadlo Ungelt |A|

Galerie

Z důvodu nemoci dochází ke změně představení !!!

Místo inscenace Pan Halpern a pan Johnson odehrajeme divadelní představení Dobrou noc, mami, ve kterém exceluje Taťjana Medvecká a Lucie Štěpánková.

Romantická hudba, květiny, blažený úsměv na tváři Taťjany Medvecké. Takto idylicky začíná představení Dobrou noc, mami. Že se ve stejném duchu neponese celý večer, lehce naznačí hned následující moment: Medvecké hrdinka se chopí ovladače a přepíná mezi programy, až z jednoho kanálu zazní znělka seriálu MASH. A tedy i motiv písně Suicide Is Painless (česky Sebevražda je bezbolestná). Právě o sebevraždě totiž Pulitzerovou cenou ověnčená, bezmála čtyřicet let stará hra americké dramatičky Marshy Normanové pojednává.

Cílem je pro čtyřicetiletou, životem zklamanou Jessie Catesovou, kterou zde ztvárňuje Lucie Štěpánová. Se svým dopodrobna promyšleným plánem totiž až v osudovou noc seznamuje svoji matku. Jen tak mimochodem uprostřed balení a uspořádávání budoucí pozůstalosti. Thelma v podání Taťjany Medvecké je překvapená a snaží se dceři čin logicky vymluvit. Když nic nepomáhá, uchyluje se ke křečovité snaze ji nějak zabavit a alespoň pozdržet. Jasně a bez okolků vyložené karty takového tématu vybízejí ke skvělým slovním výměnám.

Hrají: Taťjana Medvecká, Lucie Štěpánková

Režie: Vít Vencl


Vstupné 390 Kč.

Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2021
Datum lokální premiéry: 27. březen 2021

Informace o akci a jejím konání