Štěpán Markovič & Emil Viklický ~ on-line

Štěpán Markovič & Emil Viklický ~ on-line

Galerie

Online koncert zde.

Štěpán Markovič a Emil Viklický - jedni z největších českých jazzmanů na jednom podiu s programem nejslavnějších jazzových standardů.

Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším osobnostem české jazzové scény. Jako součást All Stars Big Bandu doprovázel v roce 1995 americké hvězdy Raye Charlese a Lizu Minnelli či Shirley Bassey na jejich evropském turné. Hrál s Emilem Viklickým či Laco Deczim. Spolupracoval s řadou významných tuzemských i zahraničních osobností nejen z oblasti jazzu.

Emil Viklický, jméno, které se nejen v jazzovém světě nemusí představovat. Český pianista a hudební skladatel, který často vystupuje v mezinárodních souborech po boku hudebníků z USA a dalších evropských zemí. Vedle nahrávek s předními světovými jazzmany, mimo jiné trumpetistou Joe Newmanem, pianistou Jamesem Williamsem a kytaristou Billem Frisellem, je jedním z evropských jazzových pianistů, kteří úspěšně začlenili prvky své domorodé lidové kultury do jazzu.

Nenechte si ujít skvělou jazz show legendárního saxofonisty Štěpána Markoviče s mistrovským pianistou Emilem Viklickým z terasy kulturního domu v Písku. On-line přenos dvou hvězd českého jazzového nebe sledujte v sobotu 29. května od 18 hodin na YouTube kanále Centra kultury města Písek.


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 60 minut
Rok výroby: 2021
Datum lokální premiéry: 29. květen 2021

Informace o akci a jejím konání