Filmový Písek 2021 - Filmové školy 2021/2

Galerie

Filmové školy (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Západočeská Univerzita v Plzni) si pro vás v rámci Filmového Písku připravily krátké filmy:

Terno - 20.44 - ZLÍN - Tanec. Pár. A jedna noc. Příběh obyčejného kluka, který je lapen v stereotypu každodenního života. Ovšem má jednu vášeň. Tanec. Vše změní noc v supermarketu. S ránem však vše končí. A vedle slunce vychází na povrch nejedna lež. Film se umístil na 5. místě Noc filmových nadějí 2019.

S láskou Karlosa - 7.59 - ZLÍN - „Láska je vášnivá a dravá a chladná a destruktivní, stopy po ní nelze smazat.“ S láskou – Karlosa, je krátkometrážní snímek se surrealistickými prvky, který se odehrává mimo časoprostor. Skrze formální prvky vyobrazuje erotickou tenzi mezi dvěma postavami, která jako vše na tomto světě dochází svého konce. Film si pohrává s divákovou trpělivostí i fantazií.

Naděje umírá po poledni - 17.44 – ZLÍN - Kvalifikační kolo slam poetry. Jeden večer, jeden klub, poezie a Jáchym, který se snaží vyhrát. Zároveň se pokusí o sex s cizí dívkou. To se ale ošklivě zvrtne a on se tak ocitá v sérii nepříjemných událostí, které vrcholí jeho neschopností vystupovat. Jak z toho ven?

Amba - 4.00 – PLZEŇ - animovaný film

Klece - 2.41 – PLZEŇ - animovaný film

Prank - 9.33 – ZLÍN - Chlápek s uživatelským jménem candy_killer věnuje svůj čas natáčením pranků (strašení lidí na veřejnosti). Jednoho večera však doplatí na své žerty v podzemním parkovišti, kde čelí reálnému přepadení připomínajícímu prank.

Délka akce: 60 minut

Informace o akci a jejím konání