Filmový Písek 2021 - Filmové školy 2021/3

Galerie

Filmové školy (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Západočeská Univerzita v Plzni) si pro vás v rámci Filmového Písku připravily krátké filmy:

Enter exit - 29.50 – ZLÍN - Lidé se mění, odcházejí, věci se rozbíjejí - je jen na člověku, jak se s takovými věcmi vypořádá, ale faktem je, že s tím ve výsledku nic nezmůže. Krátkometrážní film Enter-Exit sleduje konec kdysi šťastného vztahu mladého Toma a jeho starší přítelkyně Sofie. S Tomem se něco děje a všechno kolem jeho starého vztahu se Sofií se bortí. Odumírá jedna láska a s ní i kus světa, aby se zrodil nový, jiný.

Biotop - 15.10 - ZLÍN - Běžný chod věcí je takový, že lidé mají domácí mazlíčky a starají se o ně. Teď je to však jinak. Tři domácí zvířata se musí postarat o lidské batole a přitom bojovat se svými instinkty, s domácností, s dítětem a mezi sebou navzájem. Komedie se snaží poukázat na to, zda už jsme se všichni stihli stát „domácími lidmi“, zanevřeli na skutečnou přírodu a chceme zůstat žít v klecích, které jsme si vybudovali.

Tipsy wisdoms - 1.07 – PLZEŇ - animovaný film

A tak sálá láska ta - 20.40 - ZLÍN - Karel je mladík žijící dvojí život. Na jedné straně je synem matky v naoko fungující domácnosti a na druhé straně smilník, který pod rouškou noci przní opačné pohlaví se sportovním nadšením. Tyto jeho dva světy existují simultánně v jeho duši. Jeho vesmír má striktní pravidla, kterými se řídí. To všechno naruší osudová noc, když okusí něco, co je proti samotným zákonům přírody.

Délka akce: 65 minut

Informace o akci a jejím konání