Filmový Písek 2021 - Filmové školy 2021/4

Galerie

Filmové školy (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Západočeská Univerzita v Plzni a FAMU Praha) si pro vás v rámci Filmového Písku připravily krátké filmy:

Anežka - 29.35 – ZLÍN - Jano Horák je prostořeký čtyřicátník, který žije pokojným staromládeneckým životem. Ráno začíná tradiční návštěvou obchodu, kde se s ostatními chlapy posilní borovičkou, potom nastoupí do své V3S-ky jménem Anežka a zbytek dne jezdí po okolních dědinách jako žumpář. Na svou práci je velmi hrdý a na rozdíl od svých kamarádů tvrdě pracuje a platí daně, za což se mu ostatní často posmívají. On však na tom nehodlá nic měnit. Z jeho komfortní zóny ho ovšem vytrhne výmysl politiků zavést staromládeneckou daň, což mu naruší dosavadní životní standard. Daň hlavně ohrožuje práci, která ho jako jedna z mála věcí skutečně naplňuje. Film byl nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film, získal cenu diváků a Mladé vize.

Závod - 10.39 - ZLÍN

Zvěř – 20.00 – FAMU PRAHA - Janu (Jenovéfu Bokovou) čeká krásný víkend na horách s přítelem. Nebo si to aspoň myslí, dokud se jí místo přítele neobjeví před chalupou tři nezvaní hosté, kteří se tu začnou chovat jako doma. Stmívá se, začíná soutěž a Jana se nevědomky stává první cenou... a na celém světě je jen jediný člověk, jenž by jí mohl pomoci.

Délka akce: 60 minut

Informace o akci a jejím konání