Jan Smigmator & Big Band ~ Murphyho zákon Tour 2022

Jan Smigmator & Big Band ~ Murphyho zákon Tour 2022

Galerie

Swingový zpěvák s orchestrem

Swingový zpěvák Jan Smigmator vyráží v doprovodu svého vlastního zbrusu nového big bandu na turné k albu "Murphyho zákon", které vyšlo v říjnu 2020.

Doprovodný orchestr tvoří třináct špičkových mladých českých jazzmanů. Ve složení piano, kontrabas/baskytara, kytara, bicí, Hammondovy varhany, čtyři saxofony, dvě trubky a dva trombony hrají repertoár vycházející ze swingových tradic, hitů Franka Sinatry a odkazu legendárních big bandů. To vše s velmi současným pohledem na věc, mladistvou energií, dravostí a nádechem pop music.

Hlavním pilířem velké koncertní show jsou písně z alba "Murphyho zákon", které by se daly klidně označit jako swing 21. století. Ostatně jak říká renomovaný televizní režisér Michael Čech: “Swing v podání Jana Smigmatora a jeho kapely rozhodně není stará hudba”.

České texty pro toto album napsali zpěvákovi na tělo autoři jako Václav Kopta, Ester Kočičková, nebo Josef Nečas a pod několika písněmi je podepsán jako textař sám Jan Smigmator. Společně s hudebním skladatelem Svatoplukem F. Smolou napsal pro své aktuální album také písně Piano story, Dopisy z nebe a Můj čaroděj, kterými navázal na společnou tvorbu z alb předchozích (Swing Is Back, Time To Swing, Vánoce/Christmas). Jako producent, aranžér a umělecký supervizor se na celém projektu podílí špičkový jazzový klavírista Jan Steinsdörfer (Ewa Farna, Chinaski ad.).

Obsazení kapely:

Kryštof Tomeček - el. kytara, bandleader

Mikuláš Pokorný - klavír

Max Makagonov - kontrabas, baskytara

Marek Urbánek - bicí

Jan Andr - Hammondovy varhany

Martin Plachý - alt saxofon

Jakub Cirkl - alt saxofon

Jan Kyncl - tenor saxofon

Ondřej Klímek - baryton saxofon

Lukáš Koudelka - trubka

Jaroslav Kohoutek - trubka

Richard Šanda - trombon

Jakub Žídek - trombon

Vstupné 490 Kč a 590 Kč.


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 100 minut
Rok výroby: 2022
Datum lokální premiéry: 6. květen 2022

Informace o akci a jejím konání