Slavnostní večer s premiérou filmu Múzy Václava Hudečka / Filmový Písek 2022

Slavnostní večer s premiérou filmu Múzy Václava Hudečka / Filmový Písek 2022

Galerie

Závěrečný večer s premiérou filmu a hudebním doprovodem

Na závěr Filmového Písku vystoupí Písecký komorní orchestr, který zahraje filmové melodie. Písňový kuplet s texty Miloně Čepelky zazpívá šansoniérka Eliška Lüftnerová. Zhudebněné balady a romance vycházející z básní oblíbeného herce a cimrmanologa doprovází na klavír jejich hudební autor Patrik Ulrich. Zazní šansony v melodiích a rytmech o životě, lásce a nenávisti, o pravdě a lži, o radosti i smutku. Následovat bude premiéra filmu Múzy Václava Hudečka, který se natáčel i v Blatné.

V roce 2022 oslavil světoznámý houslový virtuóz Václav Hudeček své životní jubileum. Jeho 70. narozeniny ovšem nebyly ani tak ve znamení oslav či nějakého bilancování, ale spíš návratem do plného pracovního nasazení po dvouleté nešťastné pandemii. Dokumentární štáb Václava a jeho ženu Evu portrétoval v místech, která jsou s jejich životem nejvíce spjatá. Jsou to nejen koncertní sály, ale i kostely, kláštery a zámky, ve kterých se hudba provozuje. Pro Václava jsou to místa jeho virtuózního houslového umění. Pro Evu je to spíš možnost organizace a osvěty kulturního života. Možná protože se Hudečkovi nikdy nestali rodiči, věnují svou sílu a energii dětem a mladým lidem. Na jedné straně to jsou studenti Houslové akademie Václava Hudečka v Luhačovicích, kterou Eva každoročně ve známých moravských lázních organizuje. Jejich pomoc však cílí i na děti, které své rodiče nikdy nepoznaly, a proto už mnoho let podporují nadaci Malý Noe v Olomouci, pro kterou každoročně pořádají charitativní koncerty.

Vstupné 100 Kč.


Permanentka na všechny akce v rámci festivalu Filmový Písek včetně promítání, přednášek, koncertu, retro party a Slavnostního večera za zvýhodněnou cenu 400 Kč.

Koupit zde.

Kompletní program najdete na filmovypisek.


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2022
Datum lokální premiéry: 16. říjen 2022

Informace o akci a jejím konání