Zero Waste Festival ~ Život bez obalu

Zero Waste Festival ~ Život bez obalu

Galerie

Život bez obalu

"Život bez obalu" je název lákavé akce, pořádané poprvé v Písku, 8. října Na Bakalářích. A že je na co se těšit!

Pod trochu tajemným nadpisem ZERO WASTE FESTIVAL vás čeká spousta interaktivních akcí, u kterých si uvědomíme, jak snadné je žít a nenechávat po sobě haldy obalů a odpadů, se kterými si naše Země nedokáže sama poradit.

Těšit se můžete na workshopy a dílničky pro děti, velký rukodělný jarmark, občerstvení, tematické přednášky, hry, výstavu a bezobalové nákupy. Přijďte si užít den plný zábavy pro malé i velké, nakoupit originální, lokální a udržitelné výrobky, dopřát si něco dobrého a potkat se s přáteli."

VELKÝ RUKODĚLNÝ RECY JARMARK

Pečlivě jsme pro Vás vybírali místní výrobce, řemeslníky a pěstitele, kteří splňují kritéria udržitelnosti a bezobalového prodeje.

Stánkový prodej nabídne pestrý sortiment rukodělných výrobků a šperků z recyklovaných materiálů, kosmetiku, oblečení, módní doplňky a dekorace. Chybět nebude ani místní bezobalová prodejna, zelenina v bio kvalitě a květiny i věnce z lokálních zdrojů.

HRY A DÍLNY PRO DĚTI

Vaše ratolesti si užijí legraci při hrách a aktivitách v dětské sekci.

Vyzkoušet si mohou upcyklaci a výrobu v rukodělných dílnách, potisknout si tričko, namíchat domácí bublifuk, vytepat na kovadlině přívěšek, vytvořit semínkovou bombu, vyzkoušet si dřevořezbu zvířátek, nebo třeba zkusit sestřelit odpaďáka Plasťáka :)

PŘEDNÁŠKY

Po celý den budou v Městské knihovně v Písku probíhat tematické přednášky a besedy.

Dozvíte se užitečné informace o tom, jak podpořit lokální zemědělství a komunitní pěstování, jak vést bezodpadovou domácnost či bezobalově nakupovat, dotkneme se také témat konzumu, odpadů, recyklace, kompostování...

Hostem festivalu bude herec a moderátor Petr Vacek.

Vstupné zdarma.


Pořádá Voda a zeleň v Písku, z. s.

Délka akce: 420 minut
Rok výroby: 2022
Datum lokální premiéry: 8. říjen 2022

Informace o akci a jejím konání