Adventní koncert ~ Michaela Zajmi a Pavel Voráček

Adventní koncert ~ Michaela Zajmi a Pavel Voráček

Adventní koncert

Mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Opery Národního divadla v Praze, vystoupí společně s klavíristou Pavlem Voráčkem a jejich hostem, operním pěvcem Tomášem Supem.

Mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Národního divadla v Praze, narozená v Brně, je absolventkou Pražské konzervatoře ze třídy prof. Yvony Škvárové. Již během studia a následně po něm se úspěšně zúčastnila mnoha pěveckých soutěží. Už za studia se účastnila mistrovských kurzů u Petera Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou a byla vybrána na sérii koncertů pořádaných Jednotou hudebního divadla pro nejlepší účastníky Burzy mladých zpěváků. Za rok 2010 byla Michaela Zajmi nominovaná na cenu Thalie za mimořádný jevištní výkon v roli Angeliny v opeře La Cenerentolla v divadle Brno.

MgA. Pavel Voráček, Ph.D je absolventem Gymnázia Jana Nerudy s hudebním zaměřením v Praze u prof. Martina Ballýho a pražské HAMU ve třídě doc. Miroslava Langera. Byl stipendistou na Birmingham Conservatoire ve Velké Británii, kde studoval klavír pod vedením MARGARET FINGERHUT a Phillipa Martina, komorní hudbu pak pod vedením JOHNA HUMPHREYSE. Absolvoval mistrovské kurzy u Petra Donohoe a Andrew Balla. V lednu 2021 vydal Pavel Voráček debutové CD u londýnské nahrávací společnosti Sheva Collection s díly Leoše Janáčka, Roberta Schumanna a Ludwiga van Beethovena.

MgA.Tomáš Sup, DiS. je absolventem ZUŠ Písek, odkud vyšel na svou pěveckou cestul. V roce 2004 byl přijatý ke studiu tenorového sólového oboru na konzervatoř v Č. Budějovicích, kde také úspěšně absolvoval. V roce 2010 byl přijatý na Hudební Akademii múzických umění v Praze, do třídy paní prof. doc. Magdalény Hajóssyové, kde dokončil bakalářské studium a úspěšně pokračoval ve studiu magisterském. Tento koncertní pěvec dramatického tenorového oboru a divadelní sólista, je nyní i hudební pedagog.

Vstupné v předprodeji 200 Kč, na místě 240 Kč.


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 80 minut
Rok výroby: 2022
Datum lokální premiéry: 27. listopad 2022

Informace o akci a jejím konání