18.3.2016 ~ Wohnout ~ sladkých dvacet + Poletíme?

18.3.2016 ~ Wohnout ~ sladkých dvacet + Poletíme?

OSLAVTE S NÁMI 20 LET EXISTENCE WOHNOUTŮ!

Málokdo by hádal, že skupina Wohnout je na české scéně již dvacet let. Samotná kapela sice nechce „smrdět katapultismem“, ale oslavy těchto kulatin proběhnou. Jak jinak než s humorem. Wohnouti se chystají na velkou tour, poprvé pouze po kulturních domech v celkem čtrnácti českých městech.

"Dvacet let není zas tak moc, ale zase ne úplně málo. Jako kapela už máme pět let občanskej průkaz, ale k dospělosti máme zatím daleko. Tohle jubileum bereme spíše jako krok na další schod historie, po který jdeme" komentují Wohnouti.

Celý podzim minulého roku Wohnouti sepisovali vzpomínky a dávali dohromady fotky a videa, aby fanouškům přivezli novinku knižního trhu, dokumentující celou historii kapely jak v tiskové, tak i ve vizuální podobě. K prodeji bude na koncertech a na e-shopu kapely od 3. března, kdy proběhne i její autogramiáda v Praze.

Pro fanoušky Wohnouti chystají nový playlist, povezou si vlastní scénu včetně světelného a zvukového parku. Hostem celé šňůry, vyjma Brna, bude skupina Poletíme?, která svůj styl ráda nazývá turbošansonem.

Po skončení koncertu proběhne wohnoutí afterparty. Těšte se i na nový merchandising! Bude to velké a legendární!

Ještě před koncertem jsme udělali s Jirkou Zemánkem krátký rozhovor:

1. Jak jste přišli na nápad vydat k dvacátému výročí knížku?

S nápadem vydat knihu přišel náš kapelník Matěj. Zdědil po rodičích novinářské střevo, a jako jediný z nás je schopen napsat souvětí obsahující i tři věty. My ostatní jsme nadšeně souhlasili, neb kniha o historii kapely je důstojnější oslavou výročí než všechny bestofky nebo řeči o tom že končíme, ale pak uděláme okamžitý comeback. Kniha je krásná a hmatatelná.

2. Proč jste se rozhodli jet turné pouze po kulturních domech?

Jsme klubová kapela a vždycky budeme. Kulturáky nám myslím nesluší. Ale co dělat když lidé chodí? Je to kompromis. Vážíme si toho, že o nás je zájem. Proto ty kulturáky.

3. Proč jste se rozhodli jet právě s kapelou Poletíme?

Měli jsme možnost si vybrat z kapel: Přibrzdíme?, Přifoukneme?, Podražíme? a Poletíme? Co by jste si vybrala vy?

4. Jak byste stručně zhodnotili těch uplynulých dvacet let existence kapely?

Většinou sladkých 20.

5. Jedním slovem: Co pro vás dvacet let znamená?

Bonbónek.

6. Co plánujete do budoucna? – vydání nové desky, festivaly, koncerty?

Všechno jak říkáte. Čekají nás koncertní oslavy dvacátého výročí s dvěma vrcholy: jeden bude 18.6 v obci Vyžlovka u Prahy, která je úzce spjata s historií kapely a pak velký pražský koncert na podzim. No a pak se uvidí.

Cena vstupenek v předprodeji 250 Kč, na místě 300 Kč. (Pokladna bude otevřena od 18:00)

WOHNOUT

POLETÍME?

Délka akce: 360 minut
Rok výroby: 2016
Datum lokální premiéry: 18. březen 2016

Informace o akci a jejím konání