Carl Petersson

Carl Petersson

Galerie

Koncert vynikajícího švédského klavíristy.

Carl vystupuje jako sólista nebo s doprovodem orchestru při četných příležitostech v Kanadě, Spojených státech amerických, Švédsku, Dánsku, Polsku, Francii, České republice, Německu a Izraeli.

Carl Petersson se narodil roku 1981 v Lundu a vyrostl v Helsingborgu ve Švédsku. Na klavír začal hrát v patnácti letech. O deset let později zakončil svá studia na Královské dánské akademii hudby v Kodani, kde pod vedením Prof. José Ribery absolvoval obory klavíru a klavírní pedagogiky.

Během svých studií se Carl zúčastnil četných mezinárodních masterclassů v Dánsku, Švédsku a Izraeli. Čtyřikrát za sebou se stal držitelem stipendia na Tel-Hai International Piano Master Classes, kde pracoval s izraelskou legendou Prof. Pninou Salzman, Prof. Victorem Dereviancem, Prof. Emanuelem Krasovským, Prof. Vadimem Monastyrským, Prof. Staffanem Schejou a Prof. Nicolaiem Petrovem.

Carl vystupuje jako sólista nebo s doprovodem orchestru při četných příležitostech v Kanadě, Spojených státech amerických, Švédsku, Dánsku, Polsku, Francii, České republice, Německu a Izraeli. V roce 2009 debutoval v Severní Americe svým vystoupením v doprovodu West Coast Symphony v kanadském Vancouveru a Carson City Symphony ve Spojených státech. Na podzim roku 2012 vyjel pan Petersson znova na turné po Kanadě a Spojených státech s klavírním koncertem Edvarda Griegse pod mistrovskou taktovkou Kerryho Strattona. Hrál v kanadském Torontu a dalších sedmi městech, kde byl přirovnáván k legendárnímu kanadskému pianistovi Glennu Gouldovi. V roce 2012 Carl také započal spolupráci s mezinárodně uznávanou umělkyní Dagmar Glemme, která ztvárnila sérii maleb na základě Carlovy interpretace Java Suite Leopolda Godowského.

V prosinci 2008 Carl převzal z rukou švédského ministra kultury cenu Helsingborg cultural prize za svůj výkon v klavírních koncertech Fridricha von Flotowa. Je také laureátem ocenění Längmanska Cultural Fund (2007, 2009) a Lions International (2007).

100 Kč v předprodeji | na místě 120 Kč | seniorská sleva 50 Kč

Na koncert platí také permanentka z festivalu Filmový Písek.

Délka akce: 60 minut
Datum lokální premiéry: 21. říjen 2018

Informace o akci a jejím konání