MY OWN WAY with Vilém Veverka Trio

MY OWN WAY with Vilém Veverka Trio

Galerie

Online přenos zde.

Vilém Veverka, světově proslulý hobojista, který se stále častěji a odvážněji pouští také do jiných žánrů, v živém vysílání z Divadla Fráni Šrámka představil svůj nejnovější projekt MY OWN WAY.

K netradičnímu swingovému triu, hoboj – klavír – kontrabas, přizval špičkové muzikanty, klavíristu a skladatele Martina Hyblera (ten pro Veverku píše již od roku 2005) a zřejmě nejuniverzálnějšího kontrabasistu české scény Ondřeje „Mácu“ Štajnochra. Mimořádnou atraktivitu projektu MY OWN WAY podtrhuje dramaturgie, na kterou se posluchači mohou těšit. Interpreti provedou skladby autorů jako jsou Leonard Bernstein, George Gershwina, Henri Mancini, Paul Anka, Bob Thiele, Joseph Cosma, Ennio Morricone, Ástor Piazzolla i autorskou hudbu Martina Hyblera.

Sám Veverka o nové platformě říká: „Je to příběh čisté interpretační radosti, který děláme primárně právě proto, abychom posluchačům - ale i sami sobě - nadělili cosi, co by na klasické bázi nebylo představitelné. Zároveň jde o (ne)skutečnou potřebu vystoupit - tu a tam - z klasických mantinelů, respektive objevovat nový prostor pro realizaci představ a skrze to se tak navrátit k ryzí podstatě vztahu sdíleného zážitku z hudby.“

Vilém Veverka – hoboj

Martin Hybler – klavír

Ondřej Štajnochr – kontrabas


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 30 minut
Rok výroby: 2021
Datum lokální premiéry: 20. únor 2021

Informace o akci a jejím konání