10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou

Cestovatelská show

Přednáška cestovatele, dobrodruha a spisovatele Jana Rendla o prvním českém pěším přechodu Jižní Ameriky! Jaké to je přejít trasu více jak dvojnásobně delší než slavné PCT, napříč šesti zeměmi Jižní Ameriky, s absencí jakýchkoliv značených stezek? 10 000 kilometrů v průměrné výšce kolem 4000 metrů nad mořem a 315 dní na trase Andami z Kolumbie do Chile, o tom bude během přednášky řeč.

V Kolumbii se podél cesty objevují zbraně i drogy, v Ekvádoru přichází trápení v deštných pralesech i zdravotní potíže a v Peru zase indiáni, nejvýše položené město světa či výstup na 6425 metrů vysokou sopku. Koka, chudoba na každém rohu a kult Che Guevary jsou společníky v Bolívii a závěr putování obstarají stovky kilometrů napříč argentinskými a chilskými pouštěmi. Úplnou „třešničkou na dortu“ je pak nastupující pandemie covidu, která během chvilky změní pravidla po celém světě a vyčerpanému dobrodruhovi pořádně zkomplikuje nejen poslední kilometry, ale i návrat…

Nečekejte jen idylické vyprávění, kontinenty se nepřechází vždy jen s úsměvem a Jižní Amerika umí být drsná i krásná zároveň. Jan Rendl přináší syrový a realistický pohled očima člověka, který kontinent prošel metr po metru a bude s Vámi sdílet jeho strasti i radosti.

Vstupné 150 Kč.


Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2023
Datum lokální premiéry: 29. březen 2023

Informace o akci a jejím konání